کدینگ تئوری مدیریت

روشی جدید در یادگیری تئوری مدیریت

آيلتس و تافل (IELTS & TOEFL)

يك سوال رايج اين است كه در كدام آزمون شركت كنيم؟ آيلتس يا تافل

بديهي است كه داوطلباني كه قصد مهاجرت به كشورهايي نظير انگلستان, استراليا، كانادا، نيوزلند و غيره را دارند,  نياز به آيلتس جنرال (General Training IELTS ) دارند، جز در موارد و رشته هاي خاص كه گاهي اوقات براي مهاجرت هم نياز به آيلتس آكادميك (Academic IELTS) دارند. از مقوله مهاجرت كه بگذريم، به موضوع ادامه تحصيل مي رسيم. براي ادامه تحصيل, تصميم براي شركت در آزمون آيلتس يا تافل, يك سوال بزرگ مي شود. با توجه به اينكه تافل در دانشگاههاي آمريكا از اهميت بيشتري برخوردار است و آيلتس در دانشگاههاي بريتانياي كبير, بايد اين نكته را نيز بدانيم كه اكثر دانشگاهها با معادل سازي نمرات آيلتس و تافل در اكثر موارد نتيجه هر دو آزمون را براي  پذيرش دادن به دانشجويان مي پذيرند.

در حاليكه تفاوت هاي زيادي در برگزاري اين دو آزمون (آيلتس و تافل) وجود دارند ولي هر دو جزء دسته امتحانات تسلط بر زبان انگليسي (Proficiency Test) مي باشند. تفاوتهاي زيادي هم در نحوه برگزاري آنها وجود دارند. نكته اول و جالب توجه اين است كه داوطلباني كه در يكي از اين دو آزمون، توانايي كسب نمره بالا و يا مطلوب خود را داشته اند، در آزمون ديگر نيز نمره اي مشابه و در همان حد مورد انتظار آورده اند. به عنوان مثال يكي از داوطلبان كه در آزمون آيلتس نمره ۸ گرفته بود در آزمون تافل iBT موفق به كسب نمره ۱۰۸ شد. ( حداكثر نمره در آزمون iBT ، نمره ۱۲۰ مي باشد) حال با اين توضيحات و اطلاع بر اين موضوع كه كسب موفقيت و نمره قابل قبول در هر دو آزمون به تلاش مشابه و يكسان نياز دارد، ما در كدام آزمون شركت كنيم؟

 آزمون بين المللي آيلتس در ايران برگزار مي شود و اين خود يك نكته مهم براي انتخاب است. آيلتس توسط دو مركز (آيلتس تهران و دانشگاه آزاد) و در سه شهر تهران، اصفهان، و مشهد به طور مرتب در حال برگزاري مي باشد. در حاليكه تافل فقط توسط سازمان سنجش برگزار مي شود, آن هم براي آزمون دكتري و با اعمال تغييرات. در سطح آكادميك و براي ادامه تحصيل, اكثر دانشگاههاي معتبر دنيا هر دو مدرك را قبول دارند و معمولا سطح نمره آيلتس و تافل را برابر مي كنند. مثلا دانشگاهي كه آيلتس ۷٫۵ را شرط پذيرش اعلام مي كند نمره تافل iBT بين ۱۰۰ تا ۱۰۵ را شرط پذيرش قرار مي دهد و همانطور كه توضيح داده شد براي كسب اين نمره در آيلتس و تافل به تلاش يكسان نياز است و سطح زبان داوطلب نياز به تغيير ندارد.

بايد به اين نكته توجه داشت كه برخي از دانشگاههاي بريتانياي كبير و كشورهاي تابع فقط آزمون آيلتس را شرط پذيرش مي گذارند و برخي از دانشگاههاي آمريكا فقط تافل را مي پذيرند. پس بهتر است كه قبل از انتخاب آزمون سري به سايت دانشگاه زد تا از نمره و نوع مدرك اطمينان حاصل كرد.

در پايان براي جمع بندي بهتر است بگويم امروزه بين داشتن آيلتس و تافل فرق چنداني نيست و تمامي مراكز بين المللي هر دو را مي پذيرند. پس بهتر است كه در انتخاب آزمون حساسيت چنداني نداشته باشيم و با توجه به فاكتورهاي مورد نياز از جمله شرايط پذيرش، در دسترس بودن امتحان، و … و پس از بررسي اين فاكتورها بين اين دو آزمون يكي را انتخاب كنيم.

 تافل و آيلتس چه هستند؟

تافل و آيلتس هر دو آزمونهاي تعيين سطح داوطلب در مهارت هاي چهارگانه زباني يعني گوش دادن، صحبت كردن، خواندن، و نوشتن هستند. هر شخصي در هر جاي دنيا كه زبان مادري او زباني غير از انگليسي است و در نظر دارد در يك كشور انگليسي زبان به تحصيلات دانشگاهي بپردازد مي بايست توانايي خود را در درك و كاربرد زبان انگليسي با گذراندن يكي از اين آزمون ها اثبات كند

اين آزمون ها را چه كساني طراحي مي كنند؟

تافل را موسسه آمريكايي ETS طراحي مي كند و آيلتس كار مشترك دانشگاه كمبريج، British Council و يك موسسه استراليايي به نام IDP است.

تافل قديمي تر است يا آيلتس؟

البته تافل. نخستين آزمون تافل در سال ۱۹۶۴ ميلادي برگزار شد اما آيلتس در مقام مقايسه, پديده جديدي است و در سال ۱۹۸۹ ابداع شد

 تافل و آيلتس چه تفاوت عمده اي دارند؟

تافل آزموني است كه توانايي داوطلب را در درك و كاربرد انگليسي امريكايي مي سنجد اما در آزمون آيلتس، انگليسي به عنوان زبان بين المللي سنجيده مي شود و بنابراين به عنوان مثال، در قسمت سنجش مهارت شنيدن از لهجه هاي مختلف انگليسي استفاده مي شود و نه فقط يك لهجه خاص

 آيا اين آزمون ها فقط براي تحصيل در دانشگاه هاي انگليسي زبان است؟

در بيشتر موارد بلي اما براي موارد ديگري مانند مهاجرت به كشور هاي كانادا و استراليا آزمون آيلتس ضروري است و براي دريافت بورسيه هاي تحصيلي، استخدام در مراكز دولتي و يا شركت هاي بازرگاني ممكن است كسب حدنصاب امتياز در تافل از شما خواسته شود

 آيا تافل فقط براي ورود به دانشگاه هاي آمريكا معتبر است؟

خير. بنا به وب سايت رسمي اي. تي. اس، شش هزار موسسه در ۱۱۰ كشور دنيا و تقريبا تمام دانشگاه هاي انگلستان، استراليا، نيوزيلند و كانادا براي پذيرش، اعطاي بورس تحصيلي، و فارغ التحصيلي نمرات تافل را ملاك قرار مي دهند. سايت رسمي ايلتس هم آمار و ارقام مشابهي را در خصوص مقبوليت آيلتس ذكر مي كند.

نمرات قبولي و ردي در اين آزمون ها چيست؟

در اين آزمون ها كسب حد نصاب نمره براي ورود به دانشگاه مورد نظر شرط است و مفهوم قبولي و ردي چندان مطرح نيست. به عبارتي دانشگاه هاي محتلف هر كدام معيار و استاندارد خود را براي گزينش دانشجو دارا هستند و بر اين اساس شما بايد بدانيد دانشگاه مورد نظرتان چه حداقل نمره اي را براي ورود و ثبت نام مي پذيرد. به طور كلي نمرات آيلتس از يك تا نه درجه بندي شده اند و براي ورود به اغلب دانشگاه ها نمره آيلتس شما مي بايست در حدود ۵٫۵ تا ۷ باشد

 اعتبار آزمون ها چه مدت است؟

.نتايج هر كدام از آزمون هاي ايلتس و تافل مدت دو سال اعتبار دارند

 آيا آيلتس چند نوع است؟

بلي. آيلتس به دو دسته جنرال (عمومي) و آكادميك (دانشگاهي) تقسيم بندي مي شود. آيلتس آكادميك مخصوص كساني است كه قصد تحصيل در دانشگاه را دارند و يا افرادي مانند پزشكان و پرستاران كه قصد كار يا ادامه تحصيل در رشته خود در يك كشور انگليسي زبان را دارند. آيلتس جنرال ويژه مهاجران و كساني است كه مي خواهند براي طي كردن دوره هاي غير دانشگاهي به يك كشور انگليسي زبان سفر كنند

 آيا آزمون تافل هم داراي انواع مختلف است؟

بلي اما تفاوت آزمون هاي تافل بيشتر در نحوه برگزاري آن هاست. ابتدا آزمون تافل به صورت كاغذي بود و داوطلبان جواب پرسش ها را با مداد روي روي پاسخنامه علامت مي زدند. با پيشرفت تكنولوژي، تافل به صورت كامپيوتري هم رايج شد. اما امروز فقط به صورت هاي كاغذي و اينترنتي برگزار مي شود. مقياس نمره در هر كدام از اين آزمون ها متفاوت است

بسياري از دانشگاهها در كشورهاي مختلفي همچون كانادا، انگلستان، استراليا، نيوزلند و آمريكا امتحان IELTS را به رسميت مي شناسند. همچنين جهت مهاجرت به كشورهاي كانادا، استراليا و نيوزلند، داشتن مدرك IELTS الزامي است. تنها در سال ۲۰۰۱ بيش از ۲۰۰،۰۰۰ نفر در سراسر جهان در امتحان شركت كردند آمار گواه آن است كه رشد تعداد شركت‌كنندگان در اين امتحان با قدرت بيشتري نيز ادامه داشته است. در حال حاضر اين امتحان در بيش از ۲۷۰ مركز امتحاني واقع در ۱۱۰ كشور مختلف دنيا برگزار مي گردد.

نمرات IELTS

در آزمون IELTS در هر بخش نمره اي مجزا به شر كت كننده داده مي شود تا فرد مهارت خويش را در هر بخش به شكل جداگانه محك زند. . نمره هر بخش از امتحان بين صفر تا ۹ مي باشد. نمره كلي امتحان با معدل گيري از نمره چهار بخش امتحان محاسبه مي گردد.

در مجموع نمره اين آزمون از ۹ محاسبه مي شود ، كه اخذ كنندگان نمره ۱ ( ضعيف ترين ) تا نمره ۹ (قويترترين) فرد را تشكيل مي دهد . نمرات دو بخش Listening , Reading نيمي از نمره نهائي را تشكيل مي دهد و دو قسمت ديگريعني Writing و Speaking نيز در نمره نهايي و زمان پذيرش فرد تاثير به سزايي دارا مي باشد.

شركت كنندگان در امتحان IELTS به طيف وسيعي از سوالات بسيار ساده تا بسيار مشكل پاسخ ميدهند در كارنامه IELTS، علاوه بر نمره كلي، نمره هر بخش بطور جداگانه ذكر مي شود. تعبير هر كدام از نمره هاي صفر تا ۹ مطابق متن صورت مي پذيرد:

· Fluent with complete understanding – Expert User – 9

· Full operational command, occasional inaccuracies – Very Good User – 8

· Operational command, occasional inaccuracies – Good User – 7

· Effective command, inaccuracies – Competent User – 6

· Partial command, many mistakes – Modest User – 5

· Limited command, frequent problems – Limited User – 4

· Only general understanding – Extremely Limited User – 3

· Only basic understanding with difficulty – Intermittent User – 2

· No language ability – Non User – 1

· N/A – Did not attempt the test – 0

هر دانشگاه براي پذيرش متقاضيان حداقل نمره اي را مشخص ميكند و اكثر آنها حداقل نمره كلي ۶٫۵ را مي خواهند بطوريكه نمره هر بخش هم از ۶ كمتر نباشد (البته اين قاعده كلي است و هر دانشگاه شرايط خاص خود را دارد). به عنوان مثالي ديگر، براي اينكه حداكثر امتياز زبان انگليسي را جهت مهاجرت به كانادا كسب نماييد، بايد در هر چهار قسمت امتحان IELTS حداقل نمره ۷ بگيريد.
در روز امتحان ابتدا به سوالات Listening سپس به سوالات Reading و بعد به سوالات Writing پاسخ خواهيد داد. تاريخ و ساعت برگزاري قسمت Speaking در روز امتحان به شركت كنندگان اعلام ميشود و معمولا امتحان Speaking از عصر روز امتحان شروع شده و بمدت ۵ روز ادامه مي يابد

كارنامه اين آزمون تا دو سال داراي اعتبار مي باشد. هر فرد در صورت عدم اخذ نمره مورد نظر در آزمون قادر است مجدد در آزمون هاي بعدي شركت كند.

تافل چيست؟

آزمون تافل ( TOEFL ) توسط سرويس سنجش تحصيلي (ETS) دانشگاه پرينستون (Princeton) برگزار مي‌شود.

 اين آزمون، مهارت در بخشهاي شنيداري، گفتاري، نوشتاري، و درك مطلب انگليسي را مورد سنجش قرار مي‌دهد و براي پذيرش در دانشگاههاي آمريكاي شمالي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. نمره كسب شده در اين آزمون جهت پذيرش در اين دانشگاهها به مدت دو سال داراي اعتبار مي‌باشد.

تافل كتبي و كامپيوتري

از سال ۱۹۶۸ تا ۱۹۹۸، آزمون تافل فقط به صورت كتبي برگزار مي‌شد. شركت كنندگان پاسخ‌هايشان را روي يك برگه با مداد علامت مي‌زدند. در سال ۱۹۹۸ ETS كه آزمون تافل را تهيه مي‌كند و Sylvan Learning Systems كه برگزاري نسخه كامپيوتري تافل را بر عهده دارد، براي اولين بار اين آزمون را به صورت كامپيوتري عرضه كردند.

 آزمون كتبي تافل ( PBT )

تافل كتبي يك آزمون زمانبندي شده است كه از سه بخش اصلي تشكيل شده است:

۱- بخش شنيداري ۵۰ پرسش ۳۵ دقيقه
۲- بخش ساختار و نگارش ۴۰ پرسش ۲۵ دقيقه
۳- درك مطلب ۵۰ پرسش ۵۵ دقيقه

آزمون كامپيوتري تافل (CBT)

نسخه كامپيوتري آزمون تافل از بخشهاي زير تشكيل شده است:

۱- بخش شنيداري ۵۰-۳۰ پرسش ۶۰-۴۰ دقيقه
۲- ساختار ۲۵-۲۰ پرسش ۲۰-۱۵ دقيقه
۳- درك مطلب ۶۰-۴۴ پرسش ۹۰-۷۰ دقيقه
۴- بخش نوشتاري ۱ انشاء ۳۰ دقيقه

تافل اينترنتي ( iBT ) چه تفاوتي با تافل كتبي و كامپيوتري دارد؟

آزمون تافل اينترنتي (iBT) بخش جديدي با عنوان «بخش گفتاري» (يا Speaking) دارد و در مقابل، بخش ساختار (Structure) كه در آزمونهاي كتبي و كامپيوتري وجود داشت، حذف شده است. گرامر بطور غيرمستقيم در بخشهاي ديگر اين آزمون مورد سنجش قرار مي‌گيرد. سخنراني‌ها و گفتگوها در بخش شنيداري (Listening) طولاني‌تر شده‌اند و خلاصه نويسي (note taking) نيز ديگر مجاز مي‌باشد. در بخش درك مطلب (Reading)، نوع سؤالات متنوع‌تر شده و بعنوان مثال از شركت كنندگان خواسته مي‌شود اطلاعات را طبقه‌بندي كنند و يا جدولي را پر كنند. تايپ كردن هم در بخش نوشتاري ديگر الزامي است.

سيستم امتيازدهي در اين آزمون چگونه است؟

سيستم امتياز دهي در آزمون تافل اينترنتي (iBT) در هر مهارت نمره ۳۰ را حداكثر اختصاص خواهد داد كه نهايتا در ۴ مهارت به حداكثر نمره ۱۲۰ خواهد رسيد.

طراحی و اجرا: پیشروسافت